×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Lägst landstingslöner i Kronoberg

2012-05-25, Tidningenvision.se

Snittlönerna för anställda i landstingen är lägst i Kronoberg och högst i Stockholms landsting. Det visar ny statistik från SCB.

Anställda i Stockholms läns landsting tjänar i genomsnitt 33 000 kronor i månaden medan personalen i Kronobergs landsting har en snittlön på 29 800. Det visar nya siffror från Statistiska centralbyrån.

Enligt statistiken har de anställda i Uppsala läns landsting haft den bästa löneutvecklingen det senaste året. Där har snittlönen ökat med 5,2 procent. På andra plats kommer Östergötland där lönerna har ökat med 4,3 procent.

Inom landstingen är det stora löneskillnader mellan könen, till stor del på grund av att kvinnor och män har olika yrken. Betydligt fler kvinnor har till exempel jobb med lägre löner.

Störst löneskillnad är det i Östergötlands landsting. Där tjänar männen i genomsnitt 12 100 kronor mer i månaden än kvinnorna. Minst skillnad är det i Kronoberg, där är tjänar männen 7 900 kronor mer.

Här är hela listan.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum