×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kritiserade kontrollanter får upprättelse

2012-05-10, Tidningenvision.se

Kontrollanterna på Göteborgs spårvägar gjorde rätt när de höll fast en kvinna som stämplade sin biljett för sent. Det visar en granskning av Göteborgs stadsjurist.

Händelsen som inträffade i april filmades av en annan resenär och lades ut på youtube. Det ledde till att kontrollanterna hotades på sociala medier och även kritiserades av Västtrafiks vd, en kritik han sedan tog tillbaka och bad om ursäkt för.

Stadsjuristen i Göteborg har nu granskat klippet på youtube, filmen från spårvagnens övervakningskamera och kontrollanternas egen rapport. Slutsatsen är att kontrollanterna följde reglerna. Av filmerna framgår att resenären klev på spårvagnen och åkte fem hållplatser utan giltigt färdbevis. Först när kontrollanterna steg på försökte hon stämpla sitt kort.

Kontrollanterna hade rätt att gripa resenären genom så kallat envarsingripande, det vill säga att vem som helst får gripa en person som begått ett brott, konstaterar stadsjuristen.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum