×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Krav på skadestånd för personalflytt

2012-05-25, Tidningenvision.se

Landstinget Gävleborg beslutade att flytta en sjukhusavdelning utan att informera personalen och förhandla med facken. Nu begär Vision och andra förbund förhandling om skadestånd.

Det är den medicinska rehabiliteringen som över sommaren ska flyttas från Sandvikens till Gävle sjukhus. Personalen visste ingenting om planerna och informerades inte förrän flyttbeslutet var ett faktum.

– Arbetsgivaren har förbigått reglerna i Medbestämmandelagen. De har varken förhandlat eller informerat, säger Visions avdelningsordförande Lotta Eriksson, som nu tillsammans med Vårdförbundet och Kommunal begärt förhandling om skadestånd.

Vad tycker de anställda om att avdelningen ska flyttas?

– De tycker att det är alldeles uppåt väggarna. De befarar att det blir sämre för patienterna. I Sandviken är medicinska rehabiliteringen en hel avdelning, nu ska de dela lokaler med geriatriken.

Tidigare har andra fackförbund tvisteförhandlat och fått skadestånd av arbetsgivaren som medgett att de gjorde fel när beslutet togs utan att informera personalen.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum