×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommunpolitiker tror inte på klimathot

2012-05-07, Tidningenvision.se

Sju av tio svenska kommunpolitiker och chefer tvivlar på klimatförändringen visar en ny undersökning.

Det är Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, som undersökt hur beslutsfattarna i våra kommuner ser på klimatförändringen. Resultatet visar att de flesta av dem tvivlar på att klimatförändringen är orsakad av människan.

61 procent är tveksamma till om människan orsakat jordens uppvärmning och drygt 9 procent är klimatförnekare och tror inte att klimatet förändras. De kommunala cheferna och politikerna ser också mindre allvarligt än allmänheten på utmaningarna för Sverige och kommunerna för miljöarbetet.

– Det är klart att det inte är bra. De här personerna känner ju att de inte behöver ta ansvar för miljöarbetet i sin kommun, säger Annika Carlsson-Kanyama, forskningschef för klimat- och energifrågor på FOI, till Dagens Nyheter.

Undersökningen visar att klimatförnekaren ofta är ”en man i en liten kommun med konservativ hållning” och den som är övertygad om människans påverkan på klimatet ofta är ”en kvinna i en större kommun och är miljöpartist”.

FOI:s enkät besvarades av 2 389 politiker och chefer i 63 av Sveriges kommuner.

Johanni Sandén

johanni.sanden@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum