×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Jag startade en egen rörelse”

2012-05-09, Tidningenvision.se

Fakta

Ålder: 55 år. 
Aktuell: Friidrottare som tävlat i SVT:s Mästarnas mästare. 
Yrke: Lärare och föreläsare.
 

Vilket var ditt första jobb?
– När jag var nio år jobbade jag som barnvakt. Jag drev en egen liten rörelse i Gubbängen där jag bodde. Jag skaffade till och med en vagn som jag kunde ha barnen i. Jag satte upp lappar där jag annonserade ut mina tjänster: ”Barnvakt med egen vagn”.

Hur gick det då?
– Jag minns att jag var mycket bokad. Jag har alltid gillat ungar, var ganska lillgammal och såg lite äldre ut än vad jag var.

Hur mycket tjänade du på ditt lilla företag?
– Jag tror att jag fick fem till tio kronor i timmen. Pengarna spenderade jag när vi åkte på semester med familjen på somrarna. Vi åkte ofta till Köpenhamn och där köpte jag sådant som inte fanns i Sverige på 1960-talet – glass med strössel på, dockor och lite finare kläder till min barbiedocka som inte gick att köpa hemma.

Hur kom det sig att du började jobba som barnvakt?
– Min familj försökte adoptera en liten flicka, vi hade till och med fått en bild av henne. Jag och min bror ville gärna ha ett syskon och gladde oss mycket åt det. Men vi fick aldrig adoptera henne, jag minns inte varför, och då blev jag så besviken och ledsen. Ur det föddes idén och om att börja vara barnvakt åt andras barn. Det är något som följt mig genom livet – oturligt nog fick jag ju inga egna barn – men jag älskar barn och ungdomar och är extrafarmor och mormor till många barn. Det är min lott i livet!

Hann du med att jobba på fler ställen innan idrottandet tog över?
– När jag var 17, 18 år var jag lärare i rörelse för barn som var så där tre till fem år gamla. Så jag började tidigt jobba som lärare och har som sagt alltid gillat att jobba med barn och unga.

Vad är det som är så roligt med det då?
– Det är fantastiskt att få göra en insats och hjälpa barn att övervinna hinder. Nyligen har jag till exempel lärt en blind flicka att dyka.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum