×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

"Jag är delaktig och gör något vettigt"

2012-05-31, Tidningenvision.se

"Jag satt av ett år". Så beskriver nätverksteknikern Dennis Jyxell tiden hos en privat Fas 3-anordnare. På kommunen däremot känner han att han gör något vettigt.

Dennis Jyxell har varit arbetslös och sjukskriven från och till i många år. Senast han hade en riktig anställning var 2010. Men nu, efter att ha opererats för diskbråck en andra gång, mår han "hur bra som helst" och ser ljust på framtiden.

Sedan i januari är han i Malmö stads variant av Fas 3. Han är så kallad kundvärd på Jobb Malmö Hindby, som är kommunens verksamhet för arbetsmarknadspolitiska insatser. Där hjälper han till i receptionen och datasalen. Snart ska han byta praktikplats och vara på kommunens IT-avdelning.

– Jag trivs jättebra för jag gör något vettigt och känner mig delaktig. Dessutom har jag haft väldigt bra arbetskamrater.

Tidigare var han hos en privat anordnare som sammanlagt hade 100 deltagare. Tanken var att de skulle rita tredimensionella hus med hjälp av dator.

– Det var inte alls bra. Vi kunde inte jobba eftersom det var bristande handledning. Man fick inte den hjälp man behövde för att lära sig programmen ordentligt. Dessutom hade vi bara internetuppkoppling i tre av datorerna.

Fas 3-anordnarna får cirka 5 000 kronor i månaden för att handleda deltagarna.

– Jag tycker att det är för jävligt att de ska få betalt för att vi ska gå dit, de tjänar mycket och behöver inte anstränga sig för att vi ska få arbete. Jag tycker att arbetsförmedlingen har väldigt dålig koll på sina anordnare.

När praktikåret i Malmö stad är till ända kommer Dennis Jyxell att få möjlighet att jobba som visstidsanställd i kommunen i max två år. Under tiden får han vägledning och hjälp att söka andra anställningar.

– Jag tycker att det är bra att Malmö försöker göra något åt Fas 3. Och jag tror absolut att jag kommer in igen på arbetsmarknaden.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum