×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Höga krav + låg kontroll = risk för hjärtinfarkt

2012-05-22, Tidningenvision.se

Hur påverkar stress och andra arbetsmiljöproblem insjuknandet i hjärt- och kärlsjukdomar? Arbetsmiljöverket beskriver kunskapsläget i en ny rapport.

År 2007 dog 440 personer mellan 25–74 år i hjärtinfarkt orsakad av sin arbetssituation, enligt en uppskattning av Arbetsmiljöverket, AV. Ytterligare 2 800 personer fick samma år en arbetsrelaterad hjärtinfarkt men överlevde.

Professor Bengt Järvholm och epidemiolog Christina Reuterwall vid Umeå universitet har följt upp AV:s rapport från 2010 om den arbetsrelaterade dödligheten. De konstaterar att det finns tydliga kopplingar mellan negativ stress och risken för hjärtproblem. En stress som vanligen orsakas av en känsla av låg kontroll på arbetsplatsen kombinerat med höga krav.

– Denna forskningsrapport, liksom den förra, bidrar till att bredda och fördjupa kunskapen om den arbetsrelaterade ohälsans utbredning, säger Michael Sjöberg, generaldirektör vid Arbetsmiljöverket, i ett pressmeddelande.

Rapporten kopplar ihop resultat från aktuell forskning med uppgifter ur svenska register och arbetsmiljöundersökningar.

Resultatet visar även att så många som 1 500 kan ha drabbades av stroke 2007 på grund av sitt arbete. Det motsvarar 15 procent av alla strokefall i landet det året.  

En ny stor arbetsmiljöundersökning om skadlig stress uppdelat på bransch kommer att publiceras av AV i mitten av juni.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum