×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Göteborgs stad skrotar Fas 3

2012-05-24, Tidningenvision.se

Nästa år kommer det inte att finnas några Fas 3-jobb inom Göteborgs stad längre. Kommunen börjar i stället använda samma modell som Malmö.

– Vi ska inte använda en så dålig åtgärd som Fas 3, säger kommunalrådet Mats Pilhem (V) till tidningen Arbetet.

Fas 3 är en arbetsmarknadsåtgärd som innebär att långtidsarbetslösa får sysselsättning på en arbetsplats. Individen får ingen lön men den som uppfyller villkoren i a-kassan får aktivitetsstöd på lägst 320 kronor om dagen.

Göteborgs stad beslutade redan i 2012 års budget sluta anordna Fas 3-jobb. Vid årsskiftet 2013 ska alla jobben vara borta.

I stället lanserar kommunen Göteborgsmodellen som innebär att 100 långtidsarbetslösa får jobb med avtalsenlig lön i ett år i kommunen. Det innebär också att de anställda kvalificerar sig för a-kassa.

– Det är möjligt att delta i arbetsmarknadsåtgärder under anställningstiden; vi har inget förbud som i Fas 3. Därmed bör de som lämnar oss efter ett år vara bättre rustade att söka jobb än de som deltar i Fas 3, säger Mats Pilhem till Arbetet.

Malmö kommun har sedan förra året en liknande modell. Där får 100 personer som haft Fas 3 jobb två års anställning i kommunen med avtalsenlig lön.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum