×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Gifta kanske behöver omvigas

2012-05-08, Tidningenvision.se

Ett trettital borgerligt vigda brudpar i Uppsala kan fortfarande vara ogifta juridiskt sätt. Detta på grund av att ett kommunalråds förordnande som vigselförrättare gått ut.

Det var i februari i år som omkring ett trettital brudpar vigdes av det tidigare kommunalrådet i Uppsala Lena Hartwig. Vigslarna kan dock komma att underkännas av Skatteverket då det visat sig att Hartwigs förordnande som vigselförrättare gått ut, rapporterar SVT Uppland.  

Kommunen ska ha glömt att ansökt hos länsstyrelsen om förordnande och först vid påsk fick hon veta att det inte längre hade förlängts.

– Då höll jag på att trilla av stolen. Jag fick en chock faktiskt. Det innebär ju faktiskt att de här människorna faktiskt inte är gifta. Och det kan ju ställa till enorma problem för dem. Jag med min godtrogenhet och kommunen med sina misstag i handläggningen har tillsammans ställt till det på det här sättet, säger Lena Hartwig till SVT Uppland.

Nu ska kommunen försöka få länsstyrelsen att bevilja ett förordnande för Hartwig retroaktivt. Om inte det går kan de ovigda paren tvingas att vända sig till regeringen.

Johanni Sandén

johanni.sanden@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum