×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fler tjänster dras in i Västervik

2012-05-24, Tidningenvision.se

Tidigare i våras varslades 75 anställda i Västerviks kommun. Nu planerar kommunen att dra in ytterligare cirka 60 tjänster inom socialförvaltningen.

Det var på grund av dålig ekonomi som Västerviks kommun varslade 75 anställda om uppsägning inom kommunens alla förvaltningar i våras.

– Socialchefen hävdade senare att det skulle gå att göra andra justeringar i vår förvaltning än uppsägningar, till exempel naturliga avgångar och höjda avgifter för hjälpmedel. Men nu har vi fått ny information om att det inte räcker, säger Visions ombud på socialförvaltningen, Marie Fältsjö.

Den nya informationen handlar om att dra in cirka 60 tjänster inom socialförvaltingen.

– Vi har fått ytterligare besparingskrav på oss, säger socialchefen Jörgen Olsson.

Men Marie Fältsjö är kritisk till processens gång, och menar att den går i bakvänd ordning, då arbetsgivaren inte har hållit några förhandlingar med facken innan den gick ut med den nya informationen.

– Anledningen till övertaligheten sägs vara arbetsbrist, eftersom man föreslår att lägga ner verksamheter, men jag har inte fått ta del av någon konsekvensbeskrivning eller fått veta hur man tänker ordna med de verksamheter som ska vara kvar, säger Marie Fältsjö, som har pratat med flera oroliga Vision-medlemmar.

Men Jörgen Olsson tycker inte att det är konstigt att informationen kommer ut innan fackliga förhandlingar.

– Det hade varit konstigare om vi hade gått omkring och smugit. Vi vill ha en så öppen dialog som möjligt.

Enligt Jörgen Olsson är konsekvensbeskrivningarna på gång i samband med kommande fackliga förhandlingar.

Marie Fältsjö förväntar sig nu att arbetsgivaren kallar till förhandlingar inom kort.

 

 

 

 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum