×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

En av tre nöjd med lönen

2012-05-15, Tidningenvision.se

De flesta svenskar tycker att inkomstskillnaderna är för stora. Och att de själva borde ha en högre lön.

Många är missnöjda med sin lön, visar en studie vid sociologiska institutionen på Umeå universitet som Svenska Dagbladet tagit del av.

I undersökningen uppger 67 procent av svenskarna att de har lägre lön än de förtjänar, medan bara 2 procent tycker att de har för hög lön. De flesta tycker också att inkomstskillnaderna i Sverige är för stora.

Magnus Sverke, professor i arbets- och organisationspsykologi vid Stockholms universitet, konstaterar att lönen inte alltid är viktigast för att skapa engagemang i jobbet.

Men han trycker också på behovet av tydliga lönekriterier. Särskilt i till exempel tjänstemannayrken där prestationen kan vara svår att mäta krävs en tydlig lönepolicy och en dialog om vad som är bra lönekriterier. Utan det går det inte att förstå vad som krävs för att höja lönen, säger han till SvD.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum