×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

600 000 saknar konsumentvägledning

2012-05-21, Tidningenvision.se

Den kommunala konsumentvägledningen fortsätter att minska, det visar en rapport från Konsumentverket.

Fakta

 

Län

 

Antal invånare i procent som saknar konsumentvägledning

Gotland

100

Kalmar

29

Stockholm

14

Västernorrland

10

Värmland

9

Blekinge

8

Skåne

7

Dalarna

6

Norrbotten

4

Östergötland

3

Västra Götaland

2

Västerbotten

1

Källa: Konsumentverket

11 kommuner har sedan förra året lagt ned sin konsumentvägledning. Konsumentverkets årliga rapport visar att det nu är 32 kommuner, samt Gotland, som helt saknar konsumentvägledning. Det betyder att cirka 600 000 svenskar inte har tillgång till vägledning.

De kommuner som har lagt ner konsumentvägledningen sedan förra året är:
Arjeplog, Arvidsjaur, Borgholm, Gotland, Götene, Mörbylånga, Nybro, Nynäshamn, Salem, Sorsele och Vimmerby.

De kommuner som tidigare saknade konsumentvägledning men som i dag erbjuder sina invånare tjänsten är Knivsta, Lysekil och Upplands-Bro.

– I slutet av juni presenteras en regeringsutredning om framtidens stöd till konsumenter som jag hoppas leder till en mer likvärdig vägledning, säger Konsumentverkets generaldirektör Gunnar Larsson, i ett pressmeddelande.  

Gotland samt Kalmar län är sämst i landet på att erbjuda sina invånare konsumentvägledning. Där saknar 29 procent av kommuninvånarna vägledning.

– Vilken kommun du bor i ska inte avgöra om du kan få hjälp eller inte, säger Gunnar Larsson.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum