×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Utsatta barn ska få egen socialsekreterare

2012-06-15, Tidningenvision.se

Regeringen vill införa ändringar i socialtjänstlagen för att stärka stödet och skyddet för barn och ungdomar som far illa.

Ett av regeringens förslag är att barn och unga som blivit placerade på HVB-hem eller i familjehem ska följas upp extra noga. Socialnämnden ska då utse en personlig, namngiven socialsekreterare som ansvarar för kontakterna med den som blivit omhändertagen. Socialsekreteraren ska bland annat:

  • göra regelbundna besök i den omfattning som bedöms vara lämpligt.
  • ha enskilda samtal med barnet eller ungdomen och med dem som tagit emot dem och med vårdnadshavarna.
  • göra uppföljningar och särskilt uppmärksamma hälsa, utveckling, sociala beteenden, skolgång och relationer till anhöriga och närstående.

Socialtjänsten ska också börja arbetat förebyggande genom att åka ut i skolor och informera om sin verksamhet så att unga vet att socialtjänsten finns och vilka insatser de kan erbjuda.

Regeringen ska också starta webbsajten ”Barntjänsten på nätet”. Den ska bli en pedagogisk presentation av bestämmelserna i Socialtjänstlagen, SOL, och Lagen om vård av unga, LVU. Tanken är att barn, föräldrar och organisationer enkelt ska kunna ta reda på hur lagstiftning och regelverk kring barn i utsatthet ser ut.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum