×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Timrå-anställda kan få 38 dagars semester

2012-06-20, Tidningenvision.se

Vision och Timrå kommun har tecknat ett avtal som ger möjlighet att byta semesterdagstillägget mot fem eller sex extra lediga dagar. Den som fyllt 50 år kan totalt få 38 dagars ledighet.

– Det känns som en seger, det här är något som vi kämpat för länge, säger Suzanne Florholmen, Visions avdelningsordförande i Timrå kommun.

Allt fler kommuner inför möjligheten att byta det så kallade semesterdagstillägget, ett tillägg på 0,605 procent av lönen som betalas ut i samband med semestern, mot fem eller sex lediga dagar och nu sällar sig Timrå till dessa. Den som är under 40 år kan byta tillägget mot 5 extra lediga dagar och den som är äldre än så kan byta till sig sex lediga dagar. Enligt avtalen har den som fyllt 50 år 32 semesterdagar och nu kan det alltså utökas till att bli 38 lediga dagar.

Det här är en fråga som medlemmarna i Vision varit angelägna om att facket ska driva. Suzanne Florholmen tror att det är långt fler än bara småbarnsföräldrar som kommer att vilja utnyttja möjligheten.

– Även de som redan har mycket semester är intresserade. Då handlar det ofta om att man behöver tid för hjälpa gamla föräldrar med att exempelvis gå till läkaren, säger hon.

Det kommer att bli möjligt för Visions-medlemmar i Timrå kommun att plocka ut de extra lediga dagarna från och med 2013.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum