×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Till domstol för att veta kollegernas löner

2012-06-14, Tidningenvision.se

En anställd på Sollentuna Energi fick nobben när hon ville veta hur mycket kollegerna tjänade. Nu tvingar kammarrätten bolaget att lämna ut löneuppgifterna.

Kvinnan ville för sin egen löneutvecklings skull veta vilka löner och förmåner de andra anställda på hennes avdelning hade. Men Sollentuna Energi, som är ett helägt kommunalt bolag, vägrade lämna ut uppgifterna med argumentet att konkurrerande privata företag på elmarknaden skulle gynnas om bolagets lönesättning kom ut. Sollentuna Energi menade att det skulle underlätta för andra företag att erbjuda bättre lönevillkor med följden att man skulle tappa kompetens.

Dessutom framhöll bolaget att man har individuell lönesättning och att informationen om kollegernas löner inte på något sätt skulle kunna påverka utfallet i kvinnans egen löneförhandling.

Men kvinnan överklagade till kammarrätten som ger henne rätt. Domstolen slår fast att ett kommunalt bolag är som vilken myndighet som helst när det gäller kravet på offentlighet. Visserligen bedriver Sollentuna Energi affärsverksamhet vilket enligt sekretesslagen kan ge rätt att hemlighålla uppgifter som skulle gynna konkurrenter, men kammarrätten anser inte bolaget skulle skadas om man lämnar ut uppgifter om vad anställda tjänar.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum