×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Telefonister lever längre

2012-06-08, Tidningenvision.se

Chansen att nå hög ålder är god om man jobbar som telefonist eller tandsköterska.

Det är tidningen Du&Jobbet som låtit SCB ta fram statistik över hur stor andel i olika yrken som blir 80 år eller äldre.

Bäst utsikter till ett långt liv har flygvärdinnor, förskollärare och sjuksköterskor. Bland dem är det över 80 procent som lever till 80 års ålder eller längre. Strax därefter följer tandsköterskor och telefonister där 78 respektive 79 procent kan räkna med att fylla 80 år. Socialtjänstemän, bibliotekarier och ekonomer tillhör också dem som lever längre än genomsnittet.

Jämförelsen som omfattar 124 yrken visar överlag att livslängden är högre bland dem som arbetar i kvinnodominerade yrken, medan chansen till ett långt liv är minst i manligt dominerade arbetaryrken.

Längst ner på listan hamnar truckförare och lantarbetare. Bland dem är det bara drygt varannan som når 80 års ålder.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum