×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tankar på jobbet håller många vakna

2012-06-14, Tidningenvision.se

Nästan var femte kvinna har utsatts för hot eller våld på jobbet det senaste året. Och allt fler har svårt att sova på grund av tankar på arbetet.

Statistiska centralbyråns nya arbetsmiljöundersökning visar att besvär på grund av jobbet är vanligare bland kvinnor än män. Det gäller både den fysiska och den psykosociala arbetsmiljön.

En av fem kvinnor har under det senaste året blivit utsatta för hot eller våld på jobbet från andra personer som brukare, kunder och patienter. Bland män är det var tionde som drabbats. Trots att hot och våld på jobbet fått stor uppmärksamhet har nivån inte minskat utan varit konstant under de senaste tio åren.

Undersökningen visar också att fler än hälften av kvinnorna och något mindre andel av männen tycker att de har alldeles för mycket att göra på jobbet. Nivån har minskat sedan mitten av 1990-talet men är nu på väg upp igen bland männen.

Fler än var femte kvinna och nästan lika stor andel av männen har svårt att sova på grund av tankar på jobbet. Andelen har ökat de senaste 20 åren men ligger sedan ett par år på en konstant nivå.

Läs hela undersökningen här (pdf).

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum