×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Större chans till fast jobb i regeringsförslag

2012-06-27, Tidningenvision.se

Regeringen vill förbättra chanserna för visstidsanställda att få fast jobb i ett nytt förslag. Men TCO tycker förslaget är krångligt.

EU-kommissionen och TCO har tidigare kritiserat regeringen för att inte ge tillräckligt skydd mot missbruk av olika typer av visstidsanställningar som staplas på varandra. Nu presenterar regeringen ett förslag som ska minska möjligheterna till sådant missbruk.

Som regeln nu fungerar kan en arbetstagare vara vikarie eller allmänt visstidsanställd i två år under en femårsperiod. Men tiden i de två anställningsformerna räknas inte samman, så en arbetsgivare som vill undvika tillsvidareanställning kan låta några veckor gå mellan de olika anställningsformerna under en period av fem år. När en ny femårsperiod börjar nollställs den sammanlagda arbetstiden för den visstidsanställda och arbetsgivaren kan börja om från början.

Regeringens skärpta förslag innebär den sammanlagda arbetstiden inte nollställs efter fem år, vilket gör det svårare för arbetsgivare att fortsätta med visstidsanställningar. Förslaget ska nu skickas ut på remiss. TCO, som är en av remissinstanserna, är inte helt nöjd med förslaget.

– Det är tveksamt om det räcker för att ge ett tillräckligt skydd, säger Eva Nordmark, ordförande i TCO, i ett pressmeddelande.

 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum