×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Statsbidrag hjälper psykiskt funktionsnedsatta

2012-06-01, Tidningenvision.se

De senaste två åren har 28 miljoner har delats ut för att skapa jobb åt personer med psykisk funktionsnedsättning. En utvärdering visar att hundra personer fått jobb tack vare satsningen.

Varje år sedan 2009 delas ett statsbidrag ut av Socialstyrelsen till ett urval av verksamheter i landet för att kunna tillhandahålla ”meningsfull sysselsättning till personer med psykisk funktionsnedsättning”.

Under 2010 fick 32 verksamheter använda sig av 9,5 miljoner och under 2011 44 verksamheter som delade på 19,5 miljoner.

Det visar en oberoende utvärdering av satsningen som Institutionen för socialt arbete vid Stockholms universitet gjort.

Utvärdering uppskattar att uppemot 500 nya möjligheter till sysselsättning skapats och mer än hundra personer fått någon form av arbete till följd av insatserna. Utöver det har också ett 20-tal personer börjat studera.

Däremot har verksamheterna kritiserat att statsbidraget har ett alltför kortsiktigt perspektiv vilket försvårar planering långsiktigt utveckling.

Läs hela utvärderingen här.

 

Johanni Sandén

johanni.sanden@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum