×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Socialtjänst lämpar över ansvar på missbrukare

2012-06-27, Tidningenvision.se

Missbrukare i Linköping riskerar att inte få den hjälp de har rätt till enligt lag. Nu hotar Socialstyrelsen kommunen med böter på en miljon.

Enligt socialtjänstlagen har personer med missbruksproblem rätt till utredning och biståndsbedömning, som till exempel kan leda till vård på behandlingshem. Men i Linköping erbjuds den enskilde i första hand i stället vägledning och information och får sedan själv bedöma vilken hjälp han eller hon behöver.

– Kommunen verkar se biståndsprövningen som ett byråkratiskt krångel när den i själva verket är en garanti för rättssäkerhet och att en utsatt grupp ska få den hjälp den har rätt till. Den modell som tillämpas i Linköping gör att ansvaret i alltför hög utsträckning vältras över på den enskilde, säger Socialstyrelsens generaldirektör, Lars-Erik Holm, i ett pressmeddelande.

Senast den 31 oktober måste Linköpings kommun visa att man följer socialtjänstlagen. Annars hotar Socialstyrelsen med böter på en miljon kronor.

 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum