×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Socialarbetare i protest mot hög arbetsbörda

2012-06-01, Tidningenvision.se

Nu räcker det! Var budskapet på torsdagen när cirka 400 socialsekreterare i Göteborg protesterade mot ökad arbetsbörda och mindre resurser.

De ser sina kollegor bli sjukskrivna eller lämna sitt jobb för att de inte orkar mer. De ser att klienter som egentligen behöver mer hjälp inte får det eftersom det varken finns tid eller pengar. De oroar sig för rättsäkerheten i sina beslut när allt går för fort. På torsdagen demonstrerade cirka 400 socialarbetare på Gustav Adolfs torg för att få politikernas uppmärksamhet.

- Situationen på Göteborgs socialkontor är alarmerande. Det måste anställas fler, säger Madeleine Karlsson, socialsekreterare som varit med och arrangerat manifestationen.

Kommunalrådet Mats Pilhem (V), som är ansvarig för personal- och arbetsmarknadsfrågor i Göteborgs stad, tog emot en kravlista från socialsekreterarna och lovade att bjuda in deras representanter till möten för att komma tillrätta med problemen.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum