×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Pengarna är inte det primära”

2012-06-12, Tidningenvision.se

Socionomyrket var knappast någon barndomsdröm för Niclas Öberg. Ljus arbetsmarknad och intressanta arbetsuppgifter var viktigare än hög lön när han gjorde sitt val.

– Det var ingen självklarhet att bli socionom. Men eftersom mamma är det så hade jag en tydligare uppfattning om vad jobbet handlar om än om jag bara hade bläddrat i en utbildnings­katalog. Det var ett jobb som jag trodde jag kunde trivas med, säger han.

Första jobbet efter examen blir på Örebro kommuns vuxenenhet. Där ska han arbeta med utredningar av personer som missbrukar, är våldsutsatta eller bostadslösa.

– Jag kom in på missbruksområdet via praktiken och tyckte att det var intressant.

Till en början handlar det om ett sommarvikariat.

– Det är inte min plan att alltid jobba inom socialtjänsten, men det känns bra att börja där i kärnverksamheten för socialt arbete. Få en grund att stå på. Det har man användning av var man än jobbar i framtiden.

Som utredare gäller det att hålla ordning på alla lagar – LVU, LVN och Socialtjänstlagen – och därefter fatta rätt beslut.

– Jag kan ju inte allt, men har fått en första inblick i jobbet när jag gjorde praktik. Jag är inte så orolig att göra fel. Man kan inte tro att man aldrig kommer att göra fel, man får lära sig efterhand.

Som nyexaminerad föredrar Niclas Öberg att jobba med vuxna.

– Det kan vara mer psykiskt påfrestande att jobba med barnavårdsutredningar. Att jobba med vuxna är nog mindre pressat.

Ingångslönen blir 21 200 kronor i månaden. Det är lägre än i en hel del andra kommuner i landet, och beror sannolikt på att tillgången på socionomer är god i Örebro.

– Jag är nöjd, även om det inte är någon diplomatlön. Visst hör man en del snack om att socionomyrket är dåligt betalt jämfört med andra yrken med lika långa utbildningar, men jag kunde ha valt något annat jobb om det primära var att tjäna pengar.

Efter många års plugg är Niclas Öberg redo för ett nio till fem-jobb.

– Det ska bli skönt att vara ledig när de flesta andra är lediga. Äntligen får man lite struktur på livet. Det känns bra att få börja praktisera allt jag lärt mig.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum