×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Norska kommunstrejken över – avtal ger 2,7 procent

2012-06-07, Tidningenvision.se

Den två veckor långa kommunstrejken i Norge är över. Det nya avtalet ger löneökningar på 2,7 procent och minst 12 000 kronor om året till alla.

Precis innan den norska storstrejken skulle utökas kom parterna överens sent i går kväll. Då hade 25 000 kommunanställda och 10 000 statligt anställda strejkat sedan 24 maj. De flesta av de kommunanställda som strejkat är administratörer.

De viktigaste punkterna i avtalet är att lönerna generellt ska öka med 2,7 procent. Alla ska dock få en löneökning på minst 12 000 kronor om året.

Lägstlönerna för dem utan yrkesutbildning och arbetslivserfarenhet höjs från 246 800 till 262 100 kronor om året. För tjänster där det krävs högskoleutbildning höjs minimilönen med 22 000 kronor till 350 900 kronor om året.

De som har mer än 20 års arbetslivserfarenhet ska efter den 6 juni i år ha en grundlön på minst 338 300 kronor.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum