×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Neddragningar i Skånes kollektivtrafik

2012-06-11, Tidningenvision.se

Skånetrafiken drar in turer och lägger ned busslinjer. Även administrationen måste spara kraftigt, men Visions ombud räknar med att man slipper uppsägningar.

Skånetrafiken som ansvarar för kollektivtrafiken i regionen har beslutat om en rad besparingsåtgärder för att klara sin budget i år och nästa år. Efter sommaren kommer ett antal av helg- och kvällsturerna i buss- och tågtrafiken att dras in. Dessutom planerar man att lägga ned några busslinjer och minska bemanningen på en del tåg.

All trafik bedrivs på entreprenad, men även administrationen ska minska kostnaderna och har fått ett sparbeting på 20 miljoner kronor.

– Det är en stor besparing, men hur det påverkar personalen beror på hur man genomför den, säger Richard Jerneborg, ombud för Visions cirka 100 medlemmar på Skånetrafiken.

Finns det risk för uppsägningar?

– Det kan bli personalneddragningar, men jag tror inte att det blir vare sig uppsägningar eller övertalighet. Det som kan ske är att man inte återbesätter tjänster som blir lediga när anställda går i pension eller slutar, säger Richard Jerneborg.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum