×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Minskad sysselsättning i kommun och landsting

2012-06-13, Tidningenvision.se

En ny prognos från Arbetsförmedlingen visar att det är inom byggnadsverksamheten och privata tjänstenäringar det kommer att anställas framöver. Värre är det inom kommuner och landsting.

Arbetsförmedlingens prognos räknar med att antalet sysselsatta ökar med 5 000 i år och med 15 000 personer 2013. Men det är inte i kommuner och landsting som sysselsättningen väntas öka.

Kommunerna planerar enligt prognosen att skära ner antalet anställda inom framför allt skolan medan vård och omsorg beräknas med oförändrad nivå. Landstingen planerar att skära ner inom sjukhus och primärvård. En anledning är att många verksamheter övergår till privat sektor.

Trots nedskärningar inom landets kommuner och landsting väntas 2012 bli ett resultatmässigt ganska bra år, men en viss försvagning 2013.

Arbetslösheten väntas öka från 7,6 procent 2011 till 7,7 procent 2012 och öka ytterligare till 7,8 procent 2013. En av orsakerna till ökningen är Arbetsförmedlingens utökade uppdrag för nyanlända personer och personer som överförs från Försäkringskassan.  

Läs hela Arbetsförmedlingens prognos här.

Johanni Sandén

johanni.sanden@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum