×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Medicinska sekreterare har fått nog

2012-06-01, Tidningenvision.se

De medicinska sekreterarna på Sundsvalls sjukhus är för få och har för mycket att göra. Nu anmäler Vision arbetsgivaren till Arbetsmiljöverket.

I höstas berättade Tidningen Vision att de medicinska sekreterarna på Sundsvalls sjukhus blev sjuka av en alltför hög arbetsbelastning och att patientsäkerheten hotades när oskrivna diktat blev liggande. Redan då varnade Visions huvudskyddsombud, Anne Christina Öberg Nygren, att anmäla sjukhuset till Arbetsmiljöverket om inga åtgärder gjordes. Sedan dess har situationen blivit lite bättre på några av klinikerna, men inte på skrivcentrum för infektion-, hud-, lung- och ögon-klinikerna, IHLÖ.

– Här har det har runnit över. Personalen är duktig och har hög kapacitet, men nu far de illa, och vi måste sätta stopp för den här ohållbara arbetssituationen. Vi behöver mer personal, vi kan inte klona oss, säger Anne Christina Öberg Nygren.

Häromdagen lämnade hon in en anmälan mot skrivcentrat till Arbetsmiljöverket.

Verksamhetschefen på IHLÖ skrivcentrum, Per Bergman, är medveten om att de medicinska sekreterarna har mycket att göra, men vill inte kommentera så mycket mer än.

– Det pågår en tidsstudie för att se hur mycket tid som går åt till varje moment. Med hjälp av den kan vi avgöra var behovet ligger av vad vi skulle kunna göra på annat sätt och kanske lägga om rutiner, säger Per Bergman.

Han räknar med att tidsstudien redovisas under nästa vecka.

Men Anne Christina Öberg Nygren har mer bråttom än så.

– Man blir ju tokig. Den här tidsstudien har ju pågått i ett år. Och vi har akut kris.

 

 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum