×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Låst läge om lärarlönerna

2012-06-19, Tidningenvision.se

Löneförhandlingarna mellan SKL och lärarnas fackförbund har kört fast totalt. Lärarförbundet har avvisat två bud och nu får medlare ta över.

Förra veckan sade lärarna nej till ett bud på ett femårigt avtal som skulle ge löneökningar på 4 procent under 2012. Enligt Lärarförbundet var det otydligt hur mycket avtalet skulle ge de övriga fyra åren. Det fanns heller inga garantier för att lärarna skulle få mer än andra grupper.

Nu har Lärarförbundet sagt nej till ytterligare ett bud. Den här gången var budet ettårigt med en löneökning på 2,6 procent, det vill säga samma nivå som alla andra på arbetsmarknaden fått.

I årets avtalsrörelse har Lärarförbundet krävt att löneökningarna ska varit ett tydligt steg mot 10 000 kronor mer i månaden.

Parterna har nu kallat in medlare som får ta över förhandlingarna. Lärarna är fast beslutna att få igenom sina krav.

– Jag kan definitivt inte utesluta en strejk på lärarområdet i höst, säger Lärarförbundets ordförande Eva-Lis Sirén i ett pressmeddelande. 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum