×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Längre arbetstid - men samma lön

2012-06-18, Tidningenvision.se

Region Skåne säger upp alla arbetstidsavtal för att skapa mer enhetliga regler. För de medicinska sekreterarna på Helsingborgs lasarett innebär det sämre villkor.

Region Skåne har i dag många olika arbetstidsavtal med de fackliga organisationerna. Enligt ledningen innebär det tungrodd administration och att anställda med samma jobb kan ha olika villkor. Arbetsgivaren har därför sagt upp alla avtal med Vision, Vårdförbundet och Kommunal och förhandlar nu fram nya mer enhetliga.

Men enligt Vision på Helsingborgs lasarett innebär arbetsgivarens förslag försämrade villkor för de medicinska sekreterarna på akuten. Det blir i så fall den andra försämringen på kort tid. I vintras tog arbetsgivaren bort flextiden.

– Det blir en försämring för mina medlemmar i Helsingborg, de får arbeta mer, säger Visions huvudskyddsombud Anette Olsson, som inte tror att medlemmarna kommer att få högre lön som kompensation.

I dag jobbar de medicinska sekreterarna som har blandade scheman, det vill säga både dag och natt, 34 timmar och 3 minuter i veckan. Med det nya avtalsförslaget blir arbetstiden 34 timmar och 20 minuter. Förändringen berör, förutom ett 30-tal medicinska sekreterare, även alla medlemmar i Vårdförbundet och Kommunal.

– Det är ett tufft arbetsklimat med mycket patienter, och medlemmarna känner redan i dag att de inte får någon återhämtning. Nu läggs det på ännu mer, säger Anette Olsson.

Marie Halvardsson, förhandlare på personalstrategiska avdelningen i Region Skåne, bekräftar att förslaget innebär längre arbetstid.

Men hon poängterar att det är ett lokalt kollektivavtal som parterna förhandlar om. I det centrala
avtalet står det att arbetstiden ska vara 38 timmar och 15 minuter i veckan.

Du tycker att ni är ganska generösa låter det som?

– Ja, rent avtalstekniskt kunde vi ha sagt att man ska jobba 38 timmar och 15 minuter i veckan. Det lokala avtalet är uppsägningsbart och det är det vi utnyttjar så vi begår inte något brott, säger hon.

Kommer de anställda att få högre lön när de jobbar längre?

– Det kan jag inte svara på eftersom vi fortfarande förhandlar, säger Marie Halvardsson.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum