×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kritik mot Mjölby kommun

2012-06-13, Tidningenvision.se

Omsorgs- och socialnämnden i Mjölby påvisar flera allvarliga brister i handläggningen av anmälningar som rör barn som riskerar att fara illa, uppger Socialstyrelsen.

Myndigheten har granskat 18 anmälningar om barn som far illa som inkommit till Mjölby kommun. 13 av dem beslutade kommunen att inte inleda en utredning och i de fem andra inleddes en utredning. I granskningen fann man flera brister i omsorgs- och socialnämndens arbete.

– Vi ser till exempel att det i minst hälften av de granskade anmälningarna där kommunen inte gått vidare funnits uppgifter om krävt en utredning för att kunna bedöma det enskilda barnets behov av stöd. Men någon utredning har aldrig inletts och det är allvarligt, säger Socialstyrelsens sektionschef på regionala tillsynsenheten i Jönköping Erik Kangeryd i ett pressmeddelande.  

Socialstyrelsen riktade redan i mars förra året kritik mot Mjölby kommun för att inte ha utrett misstankar om att ett tvåårigt barn misshandlades. Barnet avled senare. Då beslöt man att göra en verksamhetstillsyn för att undersöka hur Mjölby kommun handlägger anmälningar om barn som farit illa.

Om inte Mjölby kommun redovisar för Socialstyrelsen vilka åtgärder som vidtagits innan den 1 november riskerar de att få ett föreläggande om att betala böter.

Johanni Sandén

johanni.sanden@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum