×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Krisen på akuten i Lund befaras bli värre

2012-06-07, Tidningenvision.se

Redan i dag har personalen på Skånes universitetssjukhus i Lund svårt att hinna med alla patienter som strömmar in och en anmälan till Arbetsmiljöverket har gjorts. Efter midsommar väntas problemen bli ändå större.

Patienter i korridorerna och timslånga väntetider. Så ser situationen på akuten i Lund ut. Problemet är att personalen inte hinner med alla som kommer till akuten och att många blir kvar där trots att de borde flyttas till en vårdavdelning, berättar Marie Holmgren, ersättare för Visions huvudskyddsombud på Skånes universitetssjukhus.

– Det är ett jätteproblem. Det säger en hel del när man låter en person med buksmärtor vänta i fyra till fem timmar, säger Marie Holmgren.

I slutet av maj lämnande facken, däribland Vision, in en anmälan till Arbetsmiljöverket, men än så länge har inget hänt.

– När sommarvikarierna – som inte är så erfarna – kommer är vi rädda att problemen ökar, säger Marie Holmgren.

Skånes universitetssjukhus har ett sparbeting på 450 miljoner kronor för i år. Trots det kräver Vision och de andra facken att fler ska anställas för att lösa proppen på akuten.

– Det behövs fler händer. Patientsäkerheten är hotad, säger Marie Holmgren.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum