×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Jag fick jobbet serverat på ett fat"

2012-06-12, Tidningenvision.se

Det senaste året har Hanna Eriksson har haft ett halvtidsjobb som sjukhuskurator vid sidan av studierna. Att plugga samtidigt som hon mött cancerpatienter har varit tufft.

På Karlskoga lasaretts kirurgavdelning har Hanna Eriksson haft stödjande samtal med många patienter i kris. Sedan har hon hastat hem till Örebro för att ha grupparbeten och skriva hemtentor.

– Kirurgen är en ganska tung avdelning, många är ledsna och oroliga. Det har både varit svårt och roligt att ta ett sådant ansvar innan man är färdigutbildad.

Tjänsten, som är ett vikariat, fick hon efter att ha gjort praktik på lasarettet.

– Det kändes overkligt att få ett jobb som kurator innan jag ens var klar. Jag hade satt det som ett mål längre fram. Jag trodde att jag skulle jobba i social­tjänsten några år innan jag fick chansen att bli kurator. Jag fick mitt jobb serverat på ett fat, säger hon.

Hanna Eriksson var en av de äldre i socionomklassen. Hon är 30 år och har hunnit läsa in en fil kand i psykologi innan. Efter det flyttade hon till USA och arbetade på ett behandlingshem för yngre barn.

– Ibland kan jag känna att yrket psykolog hade passat mig bättre än socionom. Myndighetsutövande har aldrig varit någon framtidsdröm. Jag vill arbeta behandlande, det är samtalen som är det roligaste. Från början ville jag bli skolkurator, men jag hade nog inte tänkt igenom det hela. Det är för mycket förebyggande arbete.

I framtiden vill hon vidareutbilda sig för att kunna arbeta som psykoterapeut inom vuxenpsykiatrin eller inom barn- och ungdomspsykiatrin.

– Men innan jag går vidare måste jag få landa i den utbildning jag har nu.

Efter att ha brassat på i extremhögt tempo det senaste året, ser Hanna Eriksson fram emot en semester nu i juni.

– Jag är rädd för att bli utarbetad. Var man än jobbar kommer det att vara högt tempo och krävas mycket känslomässigt. Men det är en fara nu i början när man vill visa att man är kompetent. Det är viktigt att känna efter hur man faktiskt mår.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum