×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hårt skuldsatt vårdcentral i konkurs

2012-06-12, Tidningenvision.se

För bara drygt ett år sedan köpte Medpro Clinic vårdcentralen i Bålsta av landstinget. För personalen ställs nu hoppet till att något annat företag tar över.

Beskedet om konkursen kommer en vecka efter att landstinget i Uppsala stoppade utbetalningarna av vårdersättning. Orsaken var att Medpro Clinic som tog över vårdcentralen efter en upphandling har stora skulder till landstinget, totalt cirka 18 miljoner kronor.

Problemen med obetalda räkningar började för flera månader sedan.

– Vi blev inkopplade vid årsskiftet när det visade sig att de inte betalat in premierna för tjänstepensionen för de anställda. Det har de gjort nu, så det har ordnat upp sig, säger Visions ombudsman Anette Lindberg som precis fått beskedet om konkursen.

Har de anställda fått ut sina löner?

– Ja, fram tills nu har det fungerat. Och det är inte på vårdcentralen det har klickat. De har varit en egen organisation i företaget och har skött sig. Det är företaget Medpro Clinic som inte betalat räkningarna, säger Anette Lindberg.

En konkursförvaltare tar nu över driften och ska försöka hitta en köpare. Om det inte lyckas riskerar personalen, däribland flera medicinska sekreterare som är medlemmar i Vision, att stå utan jobb. Landstinget som drev vårdcentralen ända tills den såldes till Medpro Clinic förra vintern har inte för avsikt att ta tillbaka driften i egen regi.

Anette Lindberg konstaterar att det är bra att konkursförvaltaren beslutat försöka hitta en köpare. Alternativet hade varit att lägga ned.  

Men hon tycker att landstinget förtjänar kritik. De borde haft bättre koll på köparen av vårdcentralen.

– Det var en rörig upphandling där verksamhetsövergången för personalen drog ut på tiden. Det borde ha varit en varningsklocka, säger hon.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum