×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

G till a-kassan, IG till facken

2012-06-25, Tidningenvision.se

A-kassorna har nöjda medlemmar. Värre är det för fackförbunden.

A-kassorna har ett högre kundnöjdhetsindex bland sina medlemmar än andra offentliga verksamheter. Det visar en undersökning som a-kassorna har gjort tillsammans. Den visar också att a-kassan Vision får ett betyg som ligger högre än snittet, bland annat tack vare generösa telefon- och besökstider och bra bemötande. Däremot är medlemmarna missnöjda med försäkringen från a-kassan.

Samtidigt visar en rapport från Svenskt Kvalitetsindex att fackförbunden får låga betyg av sina medlemmar. Det är framför allt fackens förhandlingar med arbetsgivaren om löner och arbetsvillkor som de är missnöjda med. 1 200 medlemmar i olika fackförbund intervjuades för undersökningen.

– Vi har en utmaning framför oss att visa medlemmarna nyttan med facket, och vi jobbar stenhårt med det, säger Visions ordförande Annika Strandhäll, och ger förbättringarna för visstidsanställda som exempel.

 

 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum