×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fortfarande skevt i kommuntoppen

2012-06-07, Tidningenvision.se

Ju högre upp i makthierarkin, desto färre kvinnor. Så ser det fortfarande ut i landets kommuner. Endast en tredjedel av ordförandeposterna innehas av kvinnor.

Jämställdheten går framåt med myrsteg i kommunernas politiska toppskikt. 2011 var andelen kvinnor på posten som kommunstyrelseordförande 29 procent. Det är 2 procentenheter mer än 2007. Det visar ny statistik från Statistiska centralbyrån, SCB.

I de kommunala nämnderna ser det marginellt bättre ut, där är det 33 procent kvinnor som håller i ordförandeklubban.

Totalt 38 000 personer har förtroendeuppdrag i kommunerna. Den största förändringen när det gäller förtroendevalda är att andelen 65 år och äldre ökar. Gruppen har tidigare varit underrepresenterad jämfört med befolkningen, men antalet har fördubblats sedan 2003. Nu är män över 65 år till och med överrepresenterade. Unga är däremot fortfarande underrepresenterade i nämnder och fullmäktige.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum