×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Dyster läsning om övergrepp mot facket

2012-06-08, Tidningenvision.se

I fjol dödades minst 76 personer på grund av att de var fackligt aktiva, de flesta i Latinamerika. Men fackliga rättigheter angrips över hela världen, visar Världsfackets årsrapport.

I Botswana avskedades 2 800 strejkande offentliganställda, i Georgien greps fackliga ledare när polisen slog ner en laglig strejk och i Pakistan dömdes sex fackföreningsmedlemmar som deltagit i en strejk till 490 års fängelse.

I den internationella fackliga samorganisationen IFS:s årsrapport radas det upp exempel på kränkningar av mänskliga rättigheter i arbetslivet.

Minst 76 fackligt aktiva dödades i fjol, varav 56 i Latinamerika.  Värst var det som vanligt i Colombia och Guatemala, där 29 respektive 10 fackligt aktiva miste livet. Därtill fanns många fackföreningsmedlemmar bland de hundratals som dödades i Nordafrika i samband med demonstrationerna under den arabiska våren.

Förtrycket av fackliga rättigheter är hårdast i Mellanöstern och Nordafrika, i vissa länder finns ingen föreningsfrihet alls, och i många länder i Afrika och Asien anställs personal på korttidskontrakt vilket gör det svårt att organisera arbetstagarna.  Men rättigheter begränsas också i utvecklade och demokratiska länder, visar rapporten. Till exempel kringskars rätten till kollektiva förhandlingar i Grekland, Portugal, Ungern och Rumänien till följd av den ekonomiska krisen, visar IFS rapport.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum