×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Dyrare IT efter upphandling

2012-06-14, Tidningenvision.se

IT-kostnaderna för de kommunala skolorna i Stockholm ökade med 127 miljoner kronor efter att IT-servicen outsourcades.

Den stora outsourcningen av Stockholms stads it är den största offentliga IT-upphandling som gjorts i Sverige. Till ett värde av 545 miljoner kronor tog Volvo IT över driften av och införandet av ett nytt gemensamt IT-system på kommunens arbetsplatser och skolor. Tanken var att upphandlingen skulle leda till en besparing på 55 miljoner kronor per år. Men projektet har fått en hel del intern kritik, dels från personal som fick otillräcklig support, dels från skolor som såg kostnaderna dra iväg.

Nu har utbildningsförvaltningen i Stockholms stad jämfört skolornas IT-kostnader 2009 och 2011, det vill säga före och efter att den gemensamma IT-servicen infördes och driften togs över av Volvo IT.

Kartläggningen visar att kostnaderna ökade från 189 till 316 miljoner kronor, det vill säga totalt 127 miljoner kronor. Samtidigt har skolorna fått minskade kostnader och standardhöjningar. Värdet av att antalet datorer på skolorna ökat, att det har införts trådlösa nätverk, och att skolornas kostnader för egen IT-personal har minskat beräknas till cirka 100 miljoner kronor per år.

Utbildningsförvaltningen konstaterar också att det är svårt att göra en exakt bedömning av kostnaderna, bland annat på grund av otydlig bokföring och att det kan finnas dolda kostnader. Till exempel är det svårt att bedöma personalkostnaden. I samband med att driften togs över av Volvo blev 130 anställda uppsagda eller omplacerade. Antagligen var det fler än så som jobbade med IT, tror utbildningsförvaltningen. Samtidigt har strul vid införandet av den gemensamma IT-servicen medfört att skolorna behövt ha kvar egen personal som kan IT, trots att driften ska skötas av Volvo.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum