×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Dubbel vikariekostnad med bemanningsföretag

2012-06-27, Tidningenvision.se

Sedan ett bemanningsföretag tog över ansvaret för vikarier inom Stockholms stadsbibliotek, SSB, har kostnaderna fördubblats. Men ledningen för SSB är nöjd.

För några år sedan skrotade SSB sin egen vikariepool, och lät bemanningsföretaget Uniflex ta över ansvaret för vikarier. Orsaken var att vikariepoolen tog för mycket resurser, i både tid och pengar, skriver Biblioteksbladet.

Exakt hur stora vikariekostnaderna var då är osäkert, men enligt Biblioteksbladet beräknas de ligga på mellan två och tre miljoner kronor om året. Men förra året betalade SSB fyra miljoner till bemanningsföretaget.

David Lundqvist, administrativ chef på SSB, tycker att det är värt det.

– Vi har gjort bedömningen att det är mer rationellt, enklare och inte så administrativt krävande som det var tidigare, säger han till Biblioteksbladet.

Enligt David Lundqvist är det dessutom en omorganisation som har gjort att kostnaderna ökade så mycket förra året.

– Varje enhetschef har sedan årsskiftet fått ett större ansvar för både ekonomi och bemanning på varje enskilt bibliotek vilket vi redan nu kan se har varit positivt.

 

 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum