×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

DO-anmäler kommunen för låg lön

2012-06-12, Tidningenvision.se

En bibliotekarie i Landskrona kommun anmäler arbetsgivaren till Diskrimineringsombudsmannen på grund av sin låga lön.

Anne-Sofie Mörner utbildade sig på bibliotekshögskolan och jobbade som bibliotekarie i Landskrona kommun i 34 år. När hon snart går i pension har bara kommit upp i en lön på 23 800 kronor i månaden. Ann-Sofie Mörner anser att hon blivit diskriminerad både på grund av att hon är kvinna och att hon är äldre.

–Könsdiskrimineringen ligger långt bak i tiden. En man som kom sist in på förvaltningen blev chef över mig trots att jag var välmeriterad och han var kontorist.

Anne-Sofie Mörner tycker att hon blivit diskriminerad på grund av sin ålder på flera sätt. Bland annat kommer de som är yngre in i jobbet på en betydligt högre lön.

–Man får sämre jobb, sämre dator och vid en omorganisation splittrade man upp min tjänst på tre olika ställen medan yngre fick sitta kvar.

Anne-Sofie Mörner är kritisk både mot fack och arbetsgivare och tycker att hon någon gång under alla år kunde ha kompenserats för sin dåliga löneutveckling.

–Jag bryr mig inte så mycket om jag får rätt eller fel men det här är ju en skamfläck. Jag kan inte JO-anmäla det här efter så många år men jag har ju helt klart en låg lön med tanke på mina meriter.

Personalchefen Anders Kullenberg säger till Helsingborgs dagblad att han inte sett anmälan och att han därför inte kan kommentera ärendet.

 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum