×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Dålig koll på boenden för funktionshindrade

2012-06-14, Tidningenvision.se

En kartläggning av Socialstyrelsen visar att bara 11 procent av landets kommuner följer upp alla sina beslut om bostad med särskild service för vuxna enligt LSS inom ett år.

Socialstyrelsen har, i samverkan med Sveriges Kommuner och Landsting, gjort en undersökning om bland annat LSS-åtgärderna bostad med särskild service och daglig verksamhet. Den visar att bara 11 procent av kommunerna följer upp sina beslut om bostad med särskild service och endast 13 procent om daglig verksamhet inom ett år.

Siffrorna skiljer sig åt i landet. I Västernorrland följer ingen kommun upp samtliga beslut medan 28 procent av kommunerna i Stockholms län gör det.

– Det är problematiskt eftersom kommunerna är skyldiga att följa upp sina beslut. Det krävs för att kontrollera insatsens kvalitet och se till att den enskilde verkligen får sina behov tillgodosedda, säger Staffan Söderberg, utredare på Socialstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Fyra av fem av de som får LSS-insatser, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, har en utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd.

Undersökningen visar även att 12 procent av gruppboendena har sju eller fler boende trots Socialstyrelsens rekommendation om att ha 3 till 5 boende.

Ett bättre resultat är att 42 procent av kommunerna och stadsdelarna har haft personer som gått vidare från daglig verksamhet till antingen skyddat arbete eller arbete på öppna arbetsmarknaden under 2011.

Läs hela undersökningen här.

Johanni Sandén

johanni.sanden@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum