×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Avtal för 3 000 Visions-medlemmar klart

2012-06-05, Tidningenvision.se

Nu har Vision och arbetsgivarparten KFS tecknat ett nytt avtal för 3 000 medlemmar som bland annat jobbar på behandlingshem, parkeringsbolag och länsmuseer.

Fakta

Avtalet gäller främst för anställda som jobbar i kommunala bolag, eller bolag som delvis ägs av kommunen. Till exempel behandlingshem, parkeringsbolag, avfallsbolag, trafikbolag, fastighetsbolag, gatubolag, vatten- och avloppsbolag, gymnasieskolor och kulturskolor.

Avtalet är ett år långt och sifferlöst, det vill säga innehåller ingen procentsiffra för löneökningen, och gäller från den 1 april. Det innehåller flera nyheter. Till exempel kan den som är föräldraledig och vill dela upp ledigheten på flera perioder få föräldrapenningtillägg (en ersättning som fyller ut en del av glappet mellan föräldrapenningen och den vanliga lönen). Det gäller under förutsättning att varje period pågår i minst 30 dagar.

För anställda på behandlingshem innebär avtalet en rejäl höjning av färdtidsersättningen. För den som kör en klient i egen bil räknas tiden när klienten sitter i bilen som arbetstid. Under hemresan, när man sitter själv i bilen och kör hem utanför ordinarie arbetstid, får man en särskild färdtidsersättning som motsvarar kvalificerad övertid. För den som har en månadslön på 25 000 kronor blir det en höjning från 58,50 kronor i timmen till 363 kronor.

– Vi vet att det förekommer mycket resor bland anställda på behandlingshem så det här är en bra uppgörelse, säger Britta Kärnström, ombudsman på Vision.

Visstidsanställda på behandlingshem har också fått bättre villkor. Det nya avtalet innebär att man inte längre får ha någon provanställd i ett helt år, utan max i 6 månader. Avtalet innebär också att arbetsgivaren får ha en person visstidsanställd i max tre år under en femårsperiod. Visstidsanställda kan nu också sluta sin anställning tidigare än avtalat och har en uppsägningstid på en månad. Även arbetsgivaren kan säga upp visstidsanställningen med en månads varsel, men då krävs saklig grund.

Avtalet för anställda inom trafik skiljer sig något från övriga. Det gäller i 14 månader i stället för 12 och ska ge en löneökning om minst 3 procent.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum