×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Arbetsplatsolyckor utreds för långsamt

2012-06-25, Tidningenvision.se

Det tar alldeles för långt tid att utreda olyckor på arbetsplatser. Efter det att en olycka skett kan det ta över ett år innan de första förhören hålls. Det konstaterar Sveriges Radio Ekot som talat med arbetsmiljöåklagare i olika delar av landet.

Landets 21 polismyndigheter sköter arbetsmiljöbrott på olika sätt. Det är bara ett fåtal som har specialutbildade utredare för sådana här brott. De utredare som har specialutbildning jobbar ofta ensamma och har dessutom sämre löneutveckling.

Dåliga utredningar kan betyda att farliga arbetssituationer inte rättas till. 

Ett exempel på hur en ordentlig utredning kan förändra arbetsvillkoren, är en dödsolycka som inträffade på en kyrkogård utanför Eslöv i augusti 2007. En kyrkogårdsarbetare höll tillsammans med en kollega på att fylla igen en grav efter en kistbegravning. Bredvid graven stod en låda där jorden förvarades. Marken vid graven höll inte för trycket från den tunga jordlådan och gav vika. Lådans innehåll rasade ner över kyrkogårdsarbetaren i graven.

-Hela Kyrkosverige tittade ju på den här utredningen och anpassade sedan regelverket för hur man ska arbeta med gravgrävning framöver, säger Lars Sundlöf, arbetsmiljöbrottsutredare och processledare vid länskriminalen i Malmö till Ekot.

Susanne Blick

susanne.blick@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum