×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

800 tjänster bort från Karolinska

2012-06-19, Tidningenvision.se

Karolinska universitetssjukhuset i Stockholms läns landsting ska minska sina kostnader med 650 miljoner kronor. 700 – 800 tjänster försvinner.

Enligt sjukhusdirektören Birgir Jakobsson har kostnaderna för personal ökat alldeles för snabbt under de senaste 18 månaderna. Detta sammantaget med att sjukhuset redan har ett stort underskott gör att man ska minska utgifterna med 650 miljoner kronor. 400 miljoner av dessa är kostnader för personal.

–Nu måste vi främst tillbaka till det antal anställda som vi hade i början av 2011, säger Birgir Jakobsson i ett pressmeddelande.

Birgir Jakobsson räknar med att 700 – 800 tjänster ska bort från sjukhuset som har drygt 15 000 anställda. Han räknar med att sjukhuset ska klara neddragningen med naturliga avgångar och att inga anställda ska behöva sägas upp.

–Det är klart att det här väcker en viss oro men det är för tidigt att säga vad det kommer att innebära för våra medlemmar, säger Jill Gradin, Visions sektionsordförande på Karolinska universitetssjukhuset.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum