×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Visions skyddsombud stängde arbetsplats

2012-07-27, Tidningenvision.se

Visions huvudskyddsombud på Ryhovs sjukhus i Jönköping stoppade i går arbetet i vissa lokaler. Personalen blir sjuka av den dåliga inomhusmiljön.

Personalen som arbetar i huset har mått dåligt av inomhusluften under lång tid.  I den aktuella byggnaden jobbar administratörer och det finns även en beroende- och en psykmottagning. Totalt arbetar 75 personer i byggnaden, 45 har anmält symptomen som arbetsskada.

–Dom får huvudvärk, utslag, har svårt att andas och får rinnande ögon när de är i lokalerna, säger Visions huvudskyddsombud Lillemor Örneling.

Efter att facken gick samman och tryckte på gjordes en undersökning. I mitten av juni fick facken beskedet att hälsoproblemen beror på en svamp som växer i golvmattorna.

På samma möte bestämde fack och arbetsgivare att saneringen skulle sätta igång snarast. Men när personalen började komma tillbaka efter semestern hade inget hänt. Det räckte med att de var i lokalerna i en timme så var symptomen tillbaka, säger Lillemor Örneling.

–Då valde vi att stänga lokalerna, det är stängt tills vidare, tills jag eller Arbetsmiljöverket öppnar. Men arbetsgivaren ställer sig bakom oss faktiskt, det var väldigt bra, säger hon.

De berörda har nu tillfälligt fått flytta till andra lokaler i närheten. Men även där är det problem med luften i vissa rum enligt Lillemor Örneling.

–När man går in i ett av rummen fräter det i näsan, efter en minut kommer den här dovheten i huvudet. De kommande veckorna när fler kommer tillbaka måste vi kanske stänga där också, säger hon.

Carsten Frisenette-Fich, chefsläkare i Jönköpings sjukvårdsområde, säger att han förstår fackens agerande.

–Jag förstår att de har tappat tålamodet. Det här kommer att ställa till trassel för oss i sjukvårdsledningen men vi kan inte med gott samvete skicka in personalen i lokaler med så mycket problem så att de blir sjuka.

Enligt Carsten Frisenette-Fich har Landstingsfastigheter, som ansvarar för lokalerna, börjat förbereda för saneringen. Men han kan inte svara på när arbetet kommer igång.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum