×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Upplandstrafiken slipper miljonskadestånd

2012-07-10, Tidningenvision.se

Tingsrätten avslår trafikföretaget Keolis ansökan om 164 miljoner i skadestånd för en felaktig upphandling.

Keolis krävde rekordskadeståndet efter upphandlingen av regionaltrafiken i länet. Enligt företaget motsvarade beloppet den vinst man gick miste om på grund av att Upplands lokaltrafik, UL, bröt mot sekretessen och avslöjade nivåerna på anbuden.

Tingsrätten slår fast att UL begick ett upphandlingsfel när man upplyste en konkurrent till Keolis om att de måste sänka priset med 20 miljoner för att vinna. Men eftersom förvaltningsrätten därefter beslöt att upphandlingen skulle göras om anser domstolen att Keolis inte har rätt till ersättning.

Istället för att få skadestånd måste Keolis nu betala UL:s rättegångskostnader på 3,3 miljoner kronor.

– Domen sänder ut signaler om att upphandlingar inte måste ske efter lagar och regler. Jag tror tyvärr att beslutet kommer få stora negativa konsekvenser och minska förtroendet för myndigheter och företag som deltar i upphandlingar, säger Magnus Åkerhielm, vd på Keolis Sverige i en kommentar på företagets hemsida.

Keolis har ännu inte beslutat om man ska överklaga domen.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum