×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Unik satsning på arbetslösa i Sigtuna

2012-07-06, Tidningenvision.se

163 personer i Sigtuna har bytt ut försörjningsstöd mot anställning i kommunen. Det är ett unikt projekt, som kommunen tjänar miljoner på.

De senaste åren har personer med försörjningsstöd från Sigtuna kommun ökat med 75 procent, framför allt på grund av försämringar i de statliga försäkringssystemen. Det ville kommunen göra något åt. Det blev Projekt Resursjobb.

-Vi beslöt att anställa alla som fick socialbidrag med arbetslöshet som grund, vilket utgjorde 40 procent av socialbidragstagarna, berättar kommunalrådet Anders Johansson (S) vid ett seminarium i Almedalen i går.

De 163 personer som berördes anställdes på tolv månader från och med 1 januari 2012. Anställningarna är helt bundna till kollektivavtal, inklusive löner.

- De har nu blivit skattebetalare i stället för bidragstagare, säger Anders Johansson.

Kommunen räknar med att tjäna minst 20 miljoner kronor på projektet. Men då krävs bland annat att en tredjedel av de anställda får jobb, på hel- eller deltid, med eller utan lönesubventioner, alternativt börjar studera efter de tolv månaderna.

- Vi har räknat lågt, och tror att möjligheten att få ett nytt jobb kommer att öka med flera hundra procent.

Samtidigt gissar kommunen att över hälften inte kommer ut i jobb direkt efter anställningen i kommunen.

- Men efter tolv månader i arbete kvalificerar de sig för a-kasseersättning.

Något som ju bekostas av staten. Men enligt kommunens beräkningar är ändå hela samhället vinnare, då fler kommer ut i arbete totalt.

Sigtuna kommun får postivt gensvar i sitt Projekt Resursjobb från fackligt håll.

- Vi får acceptera en viss undanträngningseffekt. Regeringens arbetsmarknadspolitik är passiv och då måste vi tillåta kommuner att göra något, säger LO:s förste vice ordförande Tobias Baudin.

Anders Johansson igen:

- Som politiker har jag aldrig tidigare varit med och fattat ett så klockrent beslut.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum