×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Socialnämnder får kritik av JO

2012-07-13, Tidningenvision.se

Socialnämnden i Ängelholm lämnade ut för mycket information. Socialnämnden i Hallstahammar informerade för lite. Nu kritiseras båda av justitieombudsmannen, JO.

En kvinna som studerade till socionom gjorde sin praktik på socialförvaltningen i Ängelholm. När hon berättade för sina medarbetare om sin egen familjesituation gjorde de en så kallad orosanmälan till kvinnans hemkommun, vilken skyddas av sekretess enligt lag. Men vid ett möte med kvinnas universitetslärare lämnade handledarna på socialförvaltningen ut en kopia av orosanmälan.

I Hallstahammar omplacerades en flicka från ett fosterhem till ett annat enligt LVU. Men flickans vårdnadshavare fick inte tillfälle att yttra sig över utredningen innan beslutet fattades. De informerades heller inte om hur beslutet kunde överklagas. Socialtjänsten har överlag låtit bli att informera vårdnadshavarna om vad som framkommit i ärendet.

JO riktar nu kritik mot båda kommunerna.

 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum