×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Sextrakasserande chef fick avgångsvederlag

2012-07-19, Tidningenvision.se

En chef i Kalix kommun fick sluta i våras efter att han skickat sex-sms till en psykiskt funktionshindrad kvinna. Kommunen gav chefen 200 000 kronor i avgångsvederlag i stället för att polisanmäla honom.

En internutredning visade att chefen skickat sms av sexuell karaktär och ringt snuskiga samtal från sin jobbtelefon till kvinnan. Han fick därför sluta på kommunen i våras.

Nu avslöjar SVT Nordnytt att mannen fick ett avgångsvederlag på sex månadslöner eller nästan 200 000 kronor. Kvinnans ombud hade då polisanmält chefen och JO-anmält kommunen, som själva bara gjort en lex Maria-anmälan.

Kommunalrådet Ellinor Söderlund (S) säger att de var osäkra på vad det blivit för konsekvenser om kommunen skulle driva det vidare. Att de inte polisanmält saken förklarar hon med att de aldrig varit med om något liknande förut.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum