×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Säkerhetsbrister på badplatser

2012-07-18, Tidningenvision.se

Många kommuner saknar säkerhetsutrustning på badplatser. Trots att en livboj kan vara avgörande. Men det finns också goda exempel.

Kommuner är skyldiga enligt lag att förhindra vattenolyckor genom förebyggande arbete. Men enligt en undersökning som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, gjort saknar hälften av landets kommuner uppsatta mål för att förebygga drunkningsolyckor. Många kommuner har inte livbojar vid baden, eftersom de är för dyra att underhålla, skriver DN.

Men det finns också kommuner som satsar på vattensäkra miljöer. Bland annat Värnamo, Helsingborg och Jönköping lyfts fram som goda exempel.

För att öka säkerheten på badplatser håller MSB och flera andra parter på att ta fram ett dokument med tips och råd till kommunerna. Omkring hundra personer drunknar varje år, enligt Svenska Livräddningssällskapet. Men tillbuden är desto fler – en av fem svenskar har någon gång räddat ett barn ur vattnet, visar en enkät från Trygg-Hansa.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum