×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Överviktiga har svårare att få jobb

2012-07-05, Tidningenvision.se

Personer som varit sjukskrivna ofta och kraftigt överviktiga väljs bort av arbetsgivarna, visar forskning.

Forskare vid Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering, IFAU, har gjort ett experiment där 426 rekryterare ställdes inför ett antal påhittade arbetssökande med olika egenskaper.

Undersökningen visar att personer som varit sjukskrivna mer än fem gånger under ett år och kraftigt överviktiga personer har 80 procentenheters lägre sannolikhet att bli erbjudna ett arbete.

Även personer över 55 år diskrimineras, de har 64 procent lägre chans att bli kallade till en anställningsintervju, jämfört med en sökande under 30 år.

Flerbarnsföräldrar eller personer från religiösa minoriteter har 25 procent lägre chans att få jobb.

Forskarna tror att diskrimineringen kan bero både på arbetsgivarnas värderingar och hur de tror att olika grupper presterar på jobbet, skriver de i ett pressmeddelande.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum