×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Malmö och Lund startar bemanningsföretag

2012-07-17, Tidningenvision.se

Funktionsnedsatta ska ha fler möjligheter till riktiga jobb. Det anser Malmö stad och Lunds kommun, som tillsammans planerar att skapa ett bemanningsföretag.

Skånska kommuner fick i våras kritik för att de anställde färre funktionshindrade än vad de privata bolagen gjorde. Men nu utreder åtminstone Malmö stad olika modeller för att förbättra möjligheten för personer med funktionsnedsättning att få anställning. Sedan tidigare har man antagit enpromillemålet, där tanken är att minst en promille av alla nyanställningar varje år ska vikas till personer med intellektuell funktionsnedsättning.

Nu vill staden utveckla samarbetet med det lokala näringslivet. Dessutom planerar man att, tillsammans med Lunds kommun, starta ett bemanningsföretag.

– Vi vill hitta det bästa sättet som vi som kommun kan bidra till att skapa fler arbetstillfällen för dessa personer som alltför länge i princip stått helt utanför arbetsmarknaden. Ofta utför dessa personer ett arbete genom daglig verksamhet till en väldigt liten ersättning och då menar jag att man i stället ska få en riktig lön för det arbete man utför, säger Andreas Schönström (S), kommunalråd i Malmö, i ett pressmeddelande.

 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum